Foştii internaţionali Keşeru, Tamaş şi D. Niculae, la cursul de Director Sportiv

fotbal
Sursa foto: Unsplash

FRF a anunţat că reprezentanţii cluburilor din prima ligă, patru de la grupări din Liga 2 şi cinci foşti internaţionali vor participa, în perioada 19 martie – 28 noiembrie, la cursul pentru Director Sportiv.

Cursul de Director sportiv va fi un program intensiv structurat în nouă module de lucru (cinci module în format fizic – de câte trei zile – şi patru în format online). Formarea va fi organizată şi în 2025 şi în 2026.

Prima sesiune de cursuri va avea loc în perioada 19-21 martie. Temele studiate în cadrul cursului vor include atât noţiuni introductive despre rolul şi responsabilităţile directorului sportiv, dar şi aspecte care ţin de management, leadership, viziune fotbalistică şi date, inovare şi tehnologie.

Prima ediţie a cursului este dedicată celor 16 cluburi din Liga 1, deoarece din sezonul 2025-2026 intră în vigoare modificarea din regulamentul de licenţiere care specifică obligativitatea acestui rol în organigrama acestor cluburi. Echipele din Liga 1 trebuie să trimită câte un reprezentant la această formare, iar alte 4 locuri sunt dedicate cluburilor din Liga 2 (departajate în funcţie de dreptul de promovare şi/sau locul din clasament la momentul departajării, adică 26 februarie). În cazul în care un club promovează din Liga 2 în Liga 1 fără a avea în organigramă un absolvent al acestui curs, clubul primeşte o dispensă de un an dacă înscrie Directorul Sportiv la ediţia din 2025. Fiecare club poate trimite maximum un reprezentant la această formare.

Pentru a sprijini tranziţia în carieră a jucătorilor români, cinci locuri sunt dedicate în mod special la acest curs pentru foştii internaţionali care vor să activeze în rolul de Director Sportiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL