Frigul extrem şi furtunile de zăpadă perturbă călătoriile şi şcolile din Scandinavia

Sursă foto: Facebook

Frigul extrem şi furtunile de zăpadă au perturbat transportul şi au închis şcolile în Scandinavia, în timp ce vânturile puternice şi ploile abundente din vestul Europei au provocat inundaţii şi cel puţin un deces, potrivit The Guardian.

Miercuri, temperaturile au coborât sub -40C în regiunea nordică pentru a doua zi consecutiv. În Kvikkjokk-Årrenjarka, în Laponia suedeză, mercurul a coborât la -43,6C, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ianuarie în Suedia în ultimii 25 de ani, a anunţat agenţia suedeză de ştiri TT.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada şi vântul puternic au perturbat transporturile în întreaga regiune nordică, mai multe poduri fiind închise, iar unele trenuri şi feriboturi suspendate. Şcoli din Scandinavia au fost închise.

Poliţia din cea mai mare parte a Danemarcei i-a îndemnat pe şoferi să evite călătoriile inutile, deoarece vântul şi zăpada au afectat părţile de nord şi de vest ale ţării.

Valul de aer rece din Siberia şi regiunea arctică a coborât şi peste vestul Rusiei, temperaturile la Moscova şi în alte zone scăzând la -30C, cu mult sub temperatura medie de la începutul lunii ianuarie.

Oficialii din Moscova, Sankt Petersburg şi alte zone au emis avertismente meteo portocalii, avertizând locuitorii în legătură cu posibile riscuri pentru sănătate.

O furtună a făcut ravagii în părţi din vestul Europei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL