Frontul antivize SUA. Ce instituții fac echipă pentru eliminarea vizelor americane pentru români

sua
Sursă foto: news.ro

Guvernul Ciolacu a înființat un Comitet pentru ca România să scape de vizele pentru Statele Unite ale Americii. Din comitetul condus de șeful cancelariei prim-ministrului vor face parte reprezentanți ai ministerelor de Interne, de Externe, de Justiție și ai SRI.

Comitetul trebuie, printre altele, să inițieze și să coordonează campanii de informare și conștientizare publică pentru a sensibiliza cetățenii cu privire la Programul Visa Waiver și procesul de aderare la acest program, inclusiv prin furnizarea de informații clare și accesibile despre cerințe, proceduri și beneficii, precum și răspunsuri la întrebările și preocupările cetățenilor, alături de instituțiile competente, informează gandul.ro.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis a spus în toamna anului trecut, după o vizită în Statele Unite că „deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi”.

Rata refuzului acesului în USA a scăzut la 17%

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat  ianuarie că rata de respingere a vizelor românilor pentru SUA anul trecut a fost 17%. Comitetul trebuie, printre altele, să inițieze și să coordonează campanii de informare și conștientizare publică pentru a sensibiliza cetățenii cu privire la Programul Visa Waiver și procesul de aderare la acest program, inclusiv prin furnizarea de informații clare și accesibile despre cerințe, proceduri și beneficii, precum și răspunsuri la întrebările și preocupările cetățenilor, alături de instituțiile competente.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis a spus în toamna anului trecut, după o vizită scută în Statele Unite că „deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi”.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: