Rafinăria Petrotel a rușilor de la Lukoil a fost oprită și nu va produce o lună

Sursa foto: Hydrogen Central
Sursa foto: Hydrogen Central

Rafinăria ploieșteană Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, va fi oprită o lună, începând de astăzi.

Oprirea este pentru reparații planificate.

De ce este important Anunțul vine în condițiile în care companiile distribuitoare de carburanți din România au ieftinit în ultimele 24 de ore atât benzina, cât mai ales motorina, diferența de preț dintre cele 2 tipuri de combustibil coborând la 65 de bani/l, după ce la mijlocul lunii trecute sărise de 70 de bani/l. Evoluția cotațiilor internaționale, care se apropie de minimele ultimei luni, este probabil principalul motiv al reducerilor de prețuri efectuate.

Petrotel Lukoil precizează că, pentru perioada desfășurării lucrărilor de reparații, a constituit suficiente rezerve de produse petroliere pentru asigurarea cererii consumatorilor.

″În scopul minimizării impactul asupra mediului, calitatea aerului atmosferic este monitorizată constant la stațiile de monitorizare Moara Nouă și Laguna. Se fac si măsurători zilnice suplimentare în diferite puncte din zona Ploiești″, mai spune firma operatoare a rafinăriei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL