Generalul Ben Hodges laudă România. Care este motivul

Ben Hodges
Sursa foto: Facebook - West Point Center for Oral History

Generalul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor americane în Europa, a lăudat România pentru că a început extinderea bazei militare Mihail Kogălniceanu din Constanța, care va deveni cea mai mare din Europa, în urma unor lucrări estimate la circa 2,5 miliarde de dolari. Baza va putea găzdui până la 10.000 de militari împreună cu familiile lor și va fi, practic, un mic oraș.

„Vești foarte bune. Cel mai recent exemplu de contribuție românească la apărarea colectivă. MK (Mihail Kogălniceanu – n.r.) este de ani de zile un important hub în regiunea Mării Negre pentru poliția aeriană a NATO și pentru logistica și pregătirea SUA. Extinderea MK este importantă pentru implementarea strategiei la Marea Neagră”, a scris generalul în retragere Ben Hodges într-un mesaj pe rețeaua X.

Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța a intrat într-un proces de extindere, lucrările la drumurile de acces şi o reţea electrică de mare capacitate fiind deja demarate, potrivit unui reportaj Digi24.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL