Germania a tăiat volumul vânzărilor de datorie planificate pentru trimestrul patru cu 31 miliarde de euro

euro
Sursa foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Germania a tăiat volumul vânzărilor de datorie planificate pentru trimestrul patru cu 31 miliarde de euro (33 miliarde de dolari), după ce Guvernul a redus sprijinul financiar pentru gospodăriile şi companiile afectate de majorarea costurilor cu energia, transmite Bloomberg.

Conform datelor Agenţiei federale pentru finanţe, emisiunile de obligaţiuni vor fi reduse cu opt miliarde de euro iar vânzările de bonuri de trezorerie cu 23 miliarde de euro, comparativ cu planul publicat în decembrie 2022. Alături de reducerea din trimestrul trei, vânzările totale din acest an vor fi cu 45 miliarde de euro mai scăzute, situându-se la aproximativ 500 miliarde de euro, încă un nivel record.

„Reducerea volumului emisiunilor de obligaţiuni vine în urma unor necesităţi de finanţare mai scăzute ale bugetului federal şi a fondurilor sale speciale, mai ales pentru măsurile luate de Guvern pentru rezolvarea crizei din energie”, a anunţat Agenţia federală pentru finanţe.

După acest anunţ randamentul bondurilor germane cu scadenţa la 30 de ani a scăzut cu două puncte de bază, la 2,97%.

În ultimii ani împrumuturile Guvernului de la Berlin au crescut, iniţial în urma majorării cheltuielilor pentru compensarea impactului pandemiei, iar apoi pentru sprijinirea gospodăriilor şi companiilor afectate de majorarea costurilor cu energia.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL