Google a eliminat peste 5,5 miliarde de reclame înșelătoare în 2023

google
Sursa foto: Gulliver/GettyImages

Google a eliminat peste 5,5 miliarde de reclame înșelătoare și a blocat sau restricționat difuzarea de reclame pe mai mult de 2,1 miliarde de pagini ale publisherilor în 2023, potrivit raportului său anual privind siguranța în publicitatea online.

În total, Google a blocat sau eliminat anul trecut 206,5 milioane de anunțuri pentru încălcarea politicilor privind declarațiile false (misrepresentation), care include diverse tactici de a înșela utilizatorii, și 273,4 milioane de anunțuri pentru încălcarea politicii Google privind serviciile financiare.

Anul trecut, Google a blocat sau eliminat peste 5,5 miliarde de reclame, în ușoară creștere față de 2022, și 12,7 milioane de conturi de advertiser, aproape dublu față de anul anterior. De asemenea, gigantul tech a restricționat sau blocat difuzarea de reclame pe mai mult de 2,1 miliarde de pagini ale publisherilor, în ușoară creștere față de 2022.

Compania susține că face eforturi pentru a proteja advertiserii și utilizatorii prin eliminarea reclamelor de pe paginile și site-urile publisherilor care încalcă politicile, cum ar fi conținutul sexual explicit sau produsele periculoase.

În ceea ce privește impactul inteligenței artificiale, anul trecut, peste 90% din acțiunilor Google de penalizare a paginilor publisherilor au început cu utilizarea modelelor de învățare automată (machine learning), inclusiv a celor mai recente sisteme LLM.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: