Gorghiu a discutat cu omologul italian despre combaterea corupţiei

Sursă foto: Facebook / Alina Gorghiu

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a avut, marţi, discuţii cu omologul italian Carlo Nordio, în marja celei de-a zecea sesiuni a Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia ONU împotriva Corupţiei în Atlanta, SUA, despre combaterea corupţiei, care este o prioritate pentru România şi Italia. Autorităţile italiene au predat, în acest an, 97 de cetăţeni români care au încercat să se sustragă justiţiei naţionale, a adăugat Gorghiu care a mai spus că alt subiect de discuţie a fost cel legat de metodele alternative de soluţionare a conflictelor pentru a putea degreva instanţele, inclusiv despre mediere.

„Am avut o discuţie bună cu Carlo Nordio, ministrul de justiţie al Italiei, în marja celei de-a zecea sesiuni a Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia ONU împotriva Corupţiei în Atlanta, SUA. Combaterea corupţiei este o prioritate şi pentru România, şi pentru Italia. Iar Convenţia ONU împotriva Corupţiei este unul dintre cele mai valoroase instrumente internaţionale în acest sens”, a scris Alina Gorghiu, marţi pe Facebook.

Ea a mai spus că „avem o cooperare judiciară dinamică cu statul italian”.

„Mai ales când vine vorba de executarea Mandatului European de Arestare. Autorităţile italiene au predat, în acest an, 97 de cetăţeni români care au încercat să se sustragă justiţiei naţionale. Am vorbit cu ministrul italian şi despre metode alternative de soluţionare a conflictelor pentru a putea degreva instanţele. Inclusiv despre mediere. În România, depunem eforturi consistente pentru reactivarea profesiei de mediator. Legislaţia italiană din domeniul medierii este un reper de excelenţă la nivel european. Am stabilit să realizăm un schimb de bune practici pe această temă. Vom continua discuţiile pentru dezvoltarea cooperării judiciare”, a completat Gorghiu.

Ministra Justiţiei a mai anunţat că a discutat şi cu omologii din Republica Moldova, Portugalia, Bulgaria şi cu Richard Nephew, coordonatorul privind combaterea corupţiei din Departamentul de Stat SUA.

„Am avut discuţii şi cu omologii mei din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, din Ucraina, Denys Maliuska, Portugalia, Catarina Sarmento e Castro, Nigeria, Lateef Fagbemi, dar şi cu preşedintele GRECO, Marin Mrčela, ministrul adjunct al justiţiei din Bulgaria, Georgi Nikolov şi cu coordonatorul privind combaterea corupţiei din Departamentul de Stat SUA şi preşedintele Conferinţei, Richard Nephew. Revin cu detalii!”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: