Grindeanu: „Nu există regim preferențial pentru camioanele din Ucraina în Portul Constanța

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți, la Jurnalul de Seară, de la Digi24, că nu există regim preferențial pentru camioanele din Ucraina în Portul Constanța. De asemenea, a mai explicat că dacă primește vreo dovadă că acest lucru s-a întâmplat va destitui toată conducerea Portului.

Totodată, ministrul a mai adăugat că pentru români poate exista o linie preferențială și că acest lucru se va întâmpla, și „nu doar în Port, ci și acolo unde infrastructura o permite”.

„Încă avem transportatori rămași în stradă. Problema e aceeași. Reclamau anumite lucruri vizavi de camioanele din Ucraina. Au existat discuții în ceea ce ne privește, care sunt legate de linii speciale în Portul Constanța doar pentru ucraineni sau că rămân cantități enorme de grâu în România dinspre Ucraina. Există niște reguli, pe care noi le avem în relația cu Ucraina. Dacă vrei să aduci grâu în România îți trebuie licență, nu s-au cerut licențe pentru a rămâne grâul ucrainean în România. Dacă s-au ținut sunt cantități infime. Cei care dincolo de acest cadru legal pot face anumite acțiuni, să răspundă în fața legii. Dacă nu respectă legea, organele statului trebuie să-i prindă pe cei care nu respectă legea, dar cadrul legal nu permite să se întâmple aceste lucruri”, a explicat ministrul.

El a mai adăugat că „ucrainenii nu au tratament preferențial în Portul Constanța”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: