Guvernul aprobă subvențiile pentru acciza pe combustibil și beneficiarii IMM Invest afectați de ROBOR

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a aprobat joi seara două scheme de ajutor pentrucompensarea creșterii prețului la combustibil și pentru sprijinirea beneficiarilor proiectului IMM Invest, afectați de creșterea ROBOR, potrivit unui comunicat de presă remis joi seara de Ministerul Finanțelor.

„Sunt două măsuri care arată că Ministerul Finanțelor se concentrează să ofere sprijin eficient și direct pentru mediul de afaceri. Prin schema de compensare a creșterii prețului la combustibil venim în întâmpinarea operatorilor de transport rutier, ajutându-i să-și mențină activitatea și să ajutăm implicit alte sectoare economice, cum sunt producția, comerțul, agricultura sau turismul. În același timp, prin schema de ajutor de minimis pentru beneficiarii afectați de creșterea ROBOR, ne asigurăm că întreprinderile mici și mijlocii au resursele necesare pentru a face față provocărilor economice. Aceste acțiuni arată că nu venim doar cu declarații de intenție, ci reflectă hotărârea noastră de a stimula și susține dezvoltarea antreprenoriatului în România”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Pentru compensarea creșterii prețului la combustibil, se acordă 180 de milioane de lei pentru un număr estimat de 4.000 de operatori economici, iar pentru beneficiarii afectați de creșterea ROBOR se asigură un buget de peste 86 milioane lei, pentru a finanța diferențele de dobândă ce nu pot fi acoperite din ajutorul de stat aprobat prin acordurile de finanțare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL