Guvernul caută conducere pentru Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi

Guvernul României
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi în şedinţa de Guvern că intenţia lui este să solicite celor mai importanţi actori din zona societăţii civile, a ONG-urilor şi a asociaţiilor să îmi facă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Şeful Executivului a anunţat că săptămâna viitoare aceste controale în centrele rezidenţiale se vor finaliza şi vor veni cu propuneri concrete de modificare structurală a modului în care trebuie să funcţioneze acest sistem.

Premierul a spus în şedinţa de Guvern că săptămâna viitoare aceste controale se vor finaliza şi vor veni cu propuneri concrete de modificare structurală a modului în care trebuie să funcţioneze acest sistem al protecţiei persoanelor vulnerabile.

”Intenţia mea este să solicit celor mai importanţi actori din zona societăţii civile, a ONG-urilor şi a asociaţiilor să îmi facă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi”, a spus şeful Executivului. Marcel Ciolacu a precizat că în această funcţie şi nu numai este nevoie de oameni pricepuţi din zona organizaţiilor nonguvernamentale, cu rezultate solide şi experienţă de lucru cu asemenea persoane din categoriile vulnerabile”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro

„Este evident că şi în această zonă sunt sute de ONG-uri şi firme private care îşi fac treaba cu profesionalism şi dedicare, aşa cum şi la statul româm sunt mii de funcţionari cinstiţi, valoroşi şi empatici care găsesc întotdeauna atât soluţii cât şi o vorbă de alinare pentru aceste catogorii. Tututor acestora doresc să le mulţumesc din suflet, ele reprezintă speranţa că putem schimba nedreptatea cu corectitudine şi putem cerne de aceatsă dată răul pentru a păstra binele şi sistemul acolo unde funţcionează”, a mai spus premierul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: