Guvernul Ungariei vrea să perceapă o „contribuţie pentru apărare” de la multinaţionale

Viktor Orbán
Sursa foto: facebook// Viktor Orbán
Guvernul Ungariei va solicita o „contribuţie la apărare” din partea băncilor, firmelor energetice şi companiilor multinaţionale în cadrul unui plan de acţiune antirăzboi, a declarat luni şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, citat de MTI şi Reuters.

Fiecare companie multinaţională care obţine profit suplimentar în condiţiile actuale de „război” trebuie să plătească o contribuţie la fondul de apărare al statului, a afirmat Gergely Gulyas.

Măsurile vor viza propaganda prorăzboi, a afirmat oficialul ungar, subliniind că partidele şi media vor fi obligate „să îşi facă transparente resursele” financiare.

„Ungaria îşi rezervă dreptul de a trimite înapoi la expeditor fondurile sosite din străinătate pentru propaganda de război”, a afirmat Gergely Gulyas.

Profiturile băncilor din Ungaria au crescut dat fiind faptul că Banca Centrală a majorat ratele dobânzilor – la fel ca în restul Europei – pentru a contracara creşterea inflaţiei provocată parţial de creşterea preţului la combustibili ca urmare a războiului în Ucraina. Creşterea preţului la electricitate a dus la mărirea veniturilor companiilor din sectorul energetic. Ratele dobânzilor din Ungaria sunt printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană, notează Reuters.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: