Guvernul vrea să crească gradul de siguranţă pe şosele. Poliţia, dotată cu echipamente de comunicaţii prin satelit 

politie rutiera radar alcool
foto: Politia Romana

Guvernul îşi doreşte creşterea gradului de siguranţă pe şoselel României, în acest sens urmând a derula un proiect pe bani europeni prin care poliţia va fi dotată cu echipamente de monitorizare prin satelit.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern proiectul propus de vicepremierul Cătălin Predoiu se va numi Halp All.

“Domnul vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, propune un proiect foarte important, numit Help All. Vrem să creştem gradul de siguranţă pe şosele printr-un concept integrat, realizat mai ales pe banii europeni. Este pentru prima oară când există această abordare în România. Poliţia Română va spori monitorizarea şi gestionarea traficului rutier folosind noi echipamente de comunicaţii prin satelit şi alte tehnologii. Suntem încă, din păcate, pe unul dintre primele locuri în Europa la numărul victimelor din accidente rutiere şi de aceea consider că acest proiect este efectiv vital”, a declarat Marcel Ciolacu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL