Guvernul vrea să respecte principiul egalităţii în faţa legii în privinţa salariilor de la Casele de Pensii

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Salariile de bază ale angajaţilor din Casele teritoriale de Pensii Publice, din Agenţiile judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, din Inspectoratele teritoriale de Muncă şi din Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă din ţară vor fi aduse la nivelul salariilor de bază ale angajaţilor cu aceleaşi funcţii din administraţia publică centrală, conform unui proiect de OUG consultat de Economica.net. Schimbarea intră în vigoare la 1 ianuarie 2024 şi repară o inechitate prevăzută în legea salarizării unitare, conform proiectului de OUG analizat de Economica.net.

Casele teritoriale de Pensii Publice, Agenţiile judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, Inspectoratele teritoriale de Muncă şi Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt structurile subordonate ale CNPP, ANPIS, Inspecţiei Muncii şi ANOFM care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Muncii.

Guvernul vrea să aducă salarizarea angajaţilor din structurile teritoriale ale Casei Naţionale de Pensii Publice, ale Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ale Inspecţiei Muncii, ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la nivelul salariilor de bază din administraţia publică centrală. Modificarea va fi făcută prin ordonanţă de urgenţă şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024, reiese dintr-un proiect de act normativ consultat de Economica.net.

Prin această schimbare, executivul vrea să repare o inechitate din legea salarizării unitare privind remuneraţia mai mică a personalului din unități teritoriale ale instituţiilor din subordinea sau sub autoritatea Ministerului Muncii decât cea a angajaţilor din administrația publică centrală, încadraţi pe acelaşi funcţii sau pe funcţii similare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL