Hunter Biden a fost găsit vinovat pentru că a minţit în legătură cu dependenţa de droguri pentru a-şi cumpăra o armă

Sursa foto: X

Fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost găsit vinovat, marţi, de un juriu din Willmington, statul Delaware, pentru că a minţit în legătură cu consumul de droguri cumpărându-şi astfel ilegal o armă, un verdict de care democraţii ar putea profita pentru a contracara afirmaţia lui Donald Trump privind sistemul judiciar al ţării care ar fi înrolat împotriva sa. Hunter Biden este primul fiu al unui preşedinte american în funcţie judecat şi condamnat penal.

Un juriu de la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, fieful lui Jo Biden, l-a găsit vinovat pe Hunter Biden pentru toate cele trei capete de acuzare formulate împotriva sa, ceea ce îl face pe Hunter primul copil al unui preşedinte american în exerciţiu care a fost condamnat pentru o infracţiune. Un verdict al juriului – format din 12 membri – trebuie să fie unanim pentru fiecare acuzaţie, ceea ce s-a întâmplat după numai o zi de deliberări.

Procesul lui Hunter Biden a urmat condamnării penale din 30 mai a lui Donald Trump, primul fost preşedinte american găsit vinovat de o infracţiune şi contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie. Trump, condamnat pentru 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor registre contabile pentru a acoperi un scandal sexual, îi acuză pe democraţi că au instrumentat acest dosar şi alte trei urmăriri penale cu care se mai confruntă pentru a-l împiedica să recâştige puterea în meciul de revanşă cu Joe Biden. Democraţii din Congres au indicat cazurile, inclusiv urmărirea penală a lui Hunter Biden, ca o dovadă că Joe Biden nu foloseşte sistemul judiciar în scopuri politice sau personale, după ce săptămâna trecută a declarat că nu îşi va graţia fiul dacă va fi condamnat.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: