În Danemarca au început lucrările pentru cea mai mare centrală geotermală din UE

Sursa: Facebook

În Danemarca au început lucrările pentru cea mai mare centrală de energie geotermală din Uniunea Europeană. Mii de locuințe vor fi încălzite prin această resursă regenerabilă, care ar scădea enorm emisiile poluante ale unor metode convenționale. Tehnologia nu e nouă, există și în România, dar nu a fost încă aplicată la o asemenea scară.

Aarhus este unul dintre cele mai importante orașe daneze, cu o populație de câteva sute de mii de locuitori. Centrala geotermală de aici va avea mai multe puțuri de foraj, fiecare de aproape 2 km și jumătate adâncime. Primul va fi operațional în numai câteva luni.

Directorul Innarg, Samir Abboud: Energia geotermală poate înlocui cărbunele, gazele naturale și biomasa pentru termoficare.

Practic, este vorba despre folosirea la încălzire a apelor termale de adâncime, ale căror temperaturi pot depăși chiar și 80 de grade.

Mette Olivarius, cercetător GEUS: Și este o sursă de energie regenerabilă și sustenabilă. Încălzirea este permanent înnoită absolut natural, din pământ, nu se epuizează în timp.

Conversia la energia geotermală va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu 165 de mii de tone. Cam cât ar polua anual 13 mii de oameni.

Ministrul Finanțelor din Danemarca: Este un pas uriaș pentru tranziția verde, Aarhus este deschizător de drumuri pentru că aceasta este cea mai mare instalație de acest fel din Europa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL