În urma contestării SGR de mai multe firme, Guvernul amână interdicția comercializării ambalajelor fără marcaj

Sursa: Profimedia Images

Comercializarea băuturilor în ambalaje nereutilizabile pentru care nu este percepută garanția de 50 bani, respectiv fără marcajul sistemului de garanție-returnare (SGR), va fi permisă până la sfârșitul acestui an, conform unei hotărâri pregătite de Guvern și analizate de Profit.ro, care va amâna astfel cu 6 luni termenul limită stabilit anterior.

Începând cu 30 noiembrie 2023, a intrat în vigoare sistemului de garanție-returnare (SGR), prin care românii achită o garanție de 50 de bani pentru fiecare ambalaj din sticlă, plastic sau metal, cu volume între 0,1 și 3 litri. Aceste ambalaje sunt marcate cu sigla ”Ambalaj cu garanție”, indicând eligibilitatea lor pentru sistem. Recuperarea garanției este posibilă doar pentru aceste ambalaje etichetate corespunzător.

Tot anul trecut, când Guvernul Ciolacu a anunțat că nu mai amână intrarea în vigoare a SGR, a fost redus și termenul de introducere pe piață/comercializare a produselor ambalate fără marcaj SGR, prin modificarea datei limită pentru comercializare/introducere pe piață, din 31 decembrie 2024 în 30 iunie 2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL