Încă o zi de proteste la Casele de Pensii din Capitală și din țară

Sursa: Facebook

Este încă o zi de proteste la Casele de Pensii din Capitală și din țară. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile mici și de volumul mare de muncă.

Este a treia zi de proteste la Casa Județeană de Pensii Cluj. Protestul a început la ora 10.00 și a ținut până la ora 11.00, interval în care toată activitatea este sistată.

Principala revendicare a oamenilor este legată de salarii. Ei spun că salariile nu au mai crescut din 2018 și cer echitate între angajații dintre funcționarii publici din sistem.

La aceste proteste participă atât angajați de la Casa Județeană de Pensii Cluj, de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecţie Socială Cluj și de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj.

Cel mai mare salariu, în prezent, la Casa de Pensii este de 4.800 de lei. Oamenii cer mărire salarială, dar de asemenea sunt nemulțumiți că munca depusă este enormă având în vedere lipsa de personal. Din cauza salariilor mici, mulți funcționari au migrat către alte instituții unde sunt mai bine plătiți.

Protestele vor continua și zilele următoare, iar angajații sunt dispuși să facă chia greva generală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL