Incendiar: Banca fantomă și italianul pentru care Călin Georgescu cerea bani de la oameni de afaceri

Sursa foto: Wikipedia

Candidatul la alegerile prezidențiale Călin Georgescu este acuzat că a făcut parte dintr-o schemă de escrocherie ale cărei legături ajung până la mafia drogurilor din Spania. Într-un interviu exclusiv acordat Antena 3 CNN, jurnalistul italian Edoardo Anziano explică legăturile omului de afaceri Massimiliano Arena cu o bancă fantomă implicată într-o anchetă transfrontalieră de fraudă. Numele lui Massimiliano Arena apare și într-o plângere de la DIICOT, în care este acuzat și Călin Georgescu că, împreună cu omul de afaceri Ionel Rusen și fostul ofițer MAI Ion Negoescu au escrocat un om de afaceri din Buzău cu suma de 1 milion de euro.

În plângerea formulată la DIICOT, omul de afaceri din Buzău susține că Georgescu, pe care îl cunoștea prin intermediul unui prieten comun, Ion Negoescu, i-ar fi propus implicarea într-o afacere cu tranzacții cu aur.

Georgescu i l-ar fi recomandat pe Ionel Rusen, un om de afaceri de încredere, pentru a obține o linie de credit de la o bancă din Elveția, Wealth Bank Transfer Ltd, reprezentată de un italian, Massimiliano Arena, potrivit G4Media.Pentru a obține o linie de credit de maxim 6 milioane de euro, lui Leu i s-a cerut să achite o garanție de 1,1 milioane de euro. Bani pe care afaceristul din Buzău susține că i-a achitat la sfârșitul lui 2021 și începutul lui 2022.

Linia de credit a întârziat așa că, în octombrie 2022, omul de afaceri a cerut restituirea milionului de euro. În scurt timp, s-a prins că este victima unei escrocherii.

Ca să îl împace, susține afaceristul, Călin Georgescu i-ar fi promis că îi va restitui banii după ce îi intră finanțarea de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campania prezidențială din 2024.

În cele din urmă, Răzvan Leu a formulat plângere penală la DIICOT împotriva lui Călin Gorgescu, Ion Negoescu, Ionel Rusen și Massimiliano Arena pe care îi acuză de grup infracțional organizat și înșelăciune.

Buzoianul îi acuză, în plângerea la DIICOT, că au format un grup infracțional organizat și l-au escrocat cu suma de un milion de euro. Ionel Rusen este acuzat de mai mulți oameni de afaceri, inclusiv din România, că i-ar fi escrocat, în timp ce numele lui Massimiliano Arena apare într-o anchetă transfrontalieră de fraudă.

Banca din Elveția care urma să îi acorde creditul buzoianului era reprezentată de un anume Massimiliano Arena, om de afaceri italian. O investigație de presă din Italia a scos la iveală o încrengătură complexă de 450 de firme parte a unor escrocherii transfrontaliere.

Omul de afaceri italian a fost co-director al BBP Bandenia PLC, compania eblematică a grupului bancar Bandenia, implicată într-un scadal uriaș în Spania.

Jurnalistul de investigații italian Edoardo Anziano a mers pe urmele acestui grup bancar până la Londra.

„Noi de la Irpi Media împreună cu alți colegi coordonați de Network OCCRP am făcut o anchetă în care am întâlnit și numele lui Massimiliano Arena.

Această anchetă se concentrează pe o bancă care se numește Bandenia. E un întreg de mai multe societăți în diverse țări ale lumii și își are originea în Spania, ai căror directori spanioli au fost condamnați pentru spălare de bani provenit din traficul de cocaină din partea unei traficante de droguri, cunoscută drept Regina Cocainei.

După această anchetă și condamnări în Spania, sediul băncii s-a mutat și au început să fie implicați în societăți conexe acestei bănci o serie de personaje italiene, printre ele și Massimiliano Arena”, a explicat jurnalistul, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Când a ajuns la Londra, unde urma să bată la ușa băncii, jurnalistul italian a găsit un bloc gol.

„Noul sediu al băncii era dificil de localizat, societatea principală era la Londra, nu mai era în Spania, însă mai erau o serie de societăți, unele dintre conduse sau în proprietatea lui Massimiliano Arena, care aveau de exemplu sediul în Republica Cehă. Toate aveau și numele Bandenia în titlul societății, dar erau răspândite în toată Europa de Est, cum ar fi în Ungaria sau Republica Cehă. Dar cartierul general se afla la Londra.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: