Începe prima ediţie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024

Marcel Boloş
Sursa foto: Ministerul Finanţelor

Ministerul Finanţelor lansează, miercuri, prima ediţie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024. Se pot cumpăra titluri în lei şi euro cu scadenţe cuprinse între 1 şi 5 ani. Pentru titlurile de stat cu scadenţa la un an, dobânda este de 6%, iar pentru cele în euro tot cu scadenţă la un an dobânda este de 4%. Donatorii de sânge beneficiază de dobânzi mai mari.

”De miercuri, 21 februarie, începe prima ediţie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024. Cu o colaborare devenitã deja tradiţie, programul înseamnã şi continuarea campaniei «România are sânge de rocker, acum şi de investitor» iniţiatã de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã Bucureşti, la care MF s-a alãturat. Aşadar, donatorii de sânge vor avea parte în continuare de o tranşã specialã. Aceastã ediţie se va desfãşura între 21 februarie – 1 martie 2024”, anunţă Ministerul Finanţelor.

Ministrul Marcel Boloş a reiterat ideea potrivit căreia donatorii-investitori au reuşit un bilanţ remarcabil în 2023.

”Peste 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi. Sperãm ca în 2024 sã depãşim cifrele acestea, tocmai de aceea menţinem beneficiile speciale pentru donatori, atât cea mai bunã dobândã, cât şi cel mai mic prag de subscriere.În ceea ce priveşte impulsionarea donãrii, dupã cum ştiţi nu este singurul efort financiar realizat de Guvern, pentru cã, de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor a crescut de patru ori, de la 67 lei la 280 lei”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

Potrivit Ministerului Finanţelor, tranşa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândã de 7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediţii.

De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 iulie 2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: