Instanța supremă confirmă retragerea Ordinului „Steaua României” lui Laszlo Tokes; decizia este definitivă

Laszlo Tokes
Sursă foto: captură video

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondată, cererea lui Laszlo Tokes de anulare a decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul Naţional „Steaua României”, decizia instanţei fiind definitivă.

„În rejudecare: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Tokes Laszlo în contradictoriu cu pârâţii Administraţia Prezidenţială în calitate de reprezentantă a preşedintelui României – Klaus Werner Iohannis; Dacian Julien Cioloş – fost prim-ministru şi intervenientul Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional Steaua României, ca nefondată. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de pârâta Administraţia Prezidenţială în calitate de reprezentantă a Preşedintelui Românei – Klaus Werner Iohannis, ca nefondată. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Laszlo Tokes primise o decizie nefavorabilă şi la Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2022.

Fostul europarlamentar a deschis un proces în instanţele bucureştene, în care a solicitat judecătorilor anularea decretului semnat pe 4 martie 2016 de preşedintele Klaus Iohannis, prin care şeful statului i-a retras Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL