Institutul „Elie Wiesel” : Holocaustul nu este un subiect pentru tranzacții politice

Sursă foto: AUR
Sursă foto: AUR

Institutul „Elie Wiesel” susține, după întâlnirea dintre ambasadorul Reuven Azar și liderul partidului AUR că deschiderea unui dialog oficial între AUR și Israel nu face decât să aducă atingere memoriei victimelor Holocaustului.

„Este pentru prima oară în istoria democrației noastre recente când reprezentantul oficial al unui stat democrat întâlnește un reprezentant al unui partid extremist de dreapta care promovează antisemitism, negarea Holocaustului sau mesaje instigatoare la ură față de alte minorități. Nu credem în declarațiile de conivență ale liderului AUR, scrise probabil la dictarea ambasadorului statului Israel. Ne exprimăm consternarea și profunda îngrijorare față manipularea memoriei Holocaustului pentru ca ES dl Reuven Azar să prezinte în fața șefilor săi un posibil actor politic extern care ar putea recunoaște și susține politica de colonizare a Israelului, politică care nu este susținută de UE, SUA și nici de România”, se menționează în comunicatul de presă.

De asemenea, Institutul a exprimat îngrijorarea față de utilizarea memoriei Holocaustului în scopuri politice și a subliniat că AUR a avut manifestări agresive de negaționism în trecut.

„Holocaustul nu este un subiect pentru tranzacții politice, iar asumarea istoriei și memoriei Holocaustului nu se fac dintr-o mișcare de condei. Partidul AUR are la activ mult prea multe și recente manifestări agresive de negaționism pentru ca o simplă declarație incompletă să îi confere credibilitate. Vă oferim spre documentare ultimul raport din luna iulie „Antisemitism de 20%. Evoluția manifestărilor anti-Semite în spațiul public offline și online din România,2022-2023”, a mai transmis Institutul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL