Întâlnire cu industria siderurgică, găzduită de doi comisari europeni, la Bruxelles

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Comisarii pentru Concurenţă, Margrethe Vestager şi pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză, Maroš Šefčovič, au găzduit, la Bruxelles, întâlnirea cu industria siderurgică reprezentată de sindicate, patronate şi executiv. Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, anunţă că s-a discutat despre un plan european pentru această industrie strategică, întrucât aceasta a fost afectată de mai mulţi factori în ultima perioadă.

”Comisarii pentru Concurenţă, Margrethe Vestager şi pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză, Maroš Šefčovič, au găzduit întâlnirea cu industria siderurgică reprezentată de sindicate, patronate şi executiv. Tema dialogului a fost tranziţia curată a acestei industrii. Realitatea arată că această industrie a fost greu încercată de criza energetică, concurenţa din afara pieţei unice, inflaţie, scăderea cererii pieţei”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Ştefan Radu Oprea.

Potrivit acestuia, în România, furnalul de la Galaţi lucrează.

”Anul trecut când a fost oprit, am reuşit să găsim soluţii împreună cu sindicatele, directoratul, autorităţi locale şi europarlamentari pentru repornirea producţiei. Situaţia ar fi putut fi la fel de gravă ca în Polonia sau Cehia unde capacităţile de producţie au fost închise. Pentru ca să avem predictibilitate este nevoie urgentă de un plan european pentru această industrie strategică”, a mai transmis ministrul Economiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: