UPDATE Consfințirea relațiilor bilaterale româno-ucrainene prin document oficial

Sursa foto: Facebook

Update ora 14:23
Cei doi premieri au semnat doc.umente oficiale care marchează consolidarea și progrseul relațiilor bilaterale dintre România și Ucraina.

––

Știrea inițială
Premierul Ucrainei, Denîs Şmîhal, face, vineri, o vizită în România. La 12.30 are programată o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu cu care va discuta, între altele, despre ajutorul dat de România Ucrainei, dar şi despre tranzitul de cereale.

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, la începutul şedinţei de Guvern de vineri vizita premierului ucrainean.

„Vom discuta aspecte care ţin de securitatea regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, vom aborda şi eforturile noastre, ale României, în ceea ce priveşte tranzitul cerealelor ucrainene pentru asigurarea accesului la hrană din acesrt moment la nivel mondial, dar şi chestiuni care ţin de agenda bilaterală pentru protejarea fermierilor români şi a drepturilor minorităţilor române din Ucraina. Domnul premier este deja pe teritoriul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Agenda întâlnirii

Ora 12:30            Întâmpinarea oficială a premierului Ucrainei, Denîs Şmîhal, la Palatul Victoria

Ora 12:35            Întrevedere tête-à-tête a prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Şmîhal

Ora 12:50            Întrevedere, în plen, a celor două delegaţii oficiale

Ora 13:20            Ceremonia de semnare a documentelor bilaterale

Ora 13:35            Declaraţii comune de presă susţinute de prim-ministrul Marcel Ciolacu şi prim-ministrul Ucrainei, Denîs Şmîhal

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL