Inteligenţa artificială poate cuceri scenaristica şi anumite genuri literare, spune Salman Rushdie

Salman Rushdie
sursa foto: Facebook - Salman Rushdie

Inteligenţa artificială generativă ar putea cuceri scenaristica şi genurile literare „cum ar fi thriller-ul şi science-fiction-ul”, afirmă romancierul Salman Rushdie într-un interviu acordat revistei literare franceze NRF, publicat joi.

„Problema este că aceste creaturi învaţă foarte repede. Cred că este mai îngrijorător pentru literatura de gen, cum ar fi thrillerele sau science-fiction, unde ceea ce primează nu este originalitatea vocii sau a limbajului”, a declarat scriitorul americano-britanic.

„Acelaşi lucru este valabil şi pentru scenarişti. În condiţiile în care Hollywood-ul creează în mod constant noi versiuni ale aceluiaşi film, inteligenţa artificială ar putea fi folosită pentru a schiţa scenarii”, a continuat el.

Dar pentru autorul „Versetelor satanice”, scriitorii ca el nu au niciun interes să fie ajutaţi de inteligenţa artificială şi nici motive să se îngrijoreze de posibilele imitaţii. El a explicat că a văzut acest lucru cu un text scris de ChatGPT cu instrucţiunea „200 de cuvinte în stilul lui Salman Rushdie”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: