Iohannis a reiterat, la Consiliul European, că Ucraina și  Republica Moldova, rămân teme de prioritate absolută 

Sursa: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri şi joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. Reuniunea a debutat cu o recepţie oferită de către Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, în contextul deţinerii de către Belgia a preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Dialogul liderilor a continuat, în cadrul reuniunii Consiliului European, cu abordarea temelor de pe agendă, respectiv conflictul din Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu, relaţiile UE-Turcia şi noul pact european pentru competitivitate. În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, liderii europeni au discutat despre modalităţile de continuare a oferirii sprijinului adecvat Ucrainei, pe toate dimensiunile, în special în ceea ce priveşte asistenţa militară pentru susţinerea capacităţilor de apărare ale Ucrainei, fiind urgentă furnizarea de mijloace de apărare aeriană şi muniţii.

Preşedintele României a reiterat faptul că Ucraina, alături de Republica Moldova, rămân teme de prioritate absolută şi a insistat asupra necesităţii unei abordări de securitate care să includă întreaga regiune a Mării Negre. În acest context, a arătat nevoia unui sprijin multidimensional continuu şi consolidat pentru Ucraina, informează Administraţia Prezidenţială.

În egală măsură, preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru avansarea rapidă a procesului de aderare la Uniunea Europeană a celor două state, în cadrul unui proces predictibil şi susţinut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL