Iohannis, către românii din Coreea de Sud: Sunteţi parte din România

Sursă foto: Captură video

Seul – Trimisul special AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, marţi, românilor din Coreea de Sud că fac parte din România şi că fiecare cetăţean din afara ţării „este un ambasador”.

Şeful statului a venit, alături de soţia sa, Carmen Iohannis, la expoziţia de artă tradiţională românească „Insight Romania”, unde au fost prezenţi mai mulţi membri ai comunităţii româneşti din Republica Coreea.

„În ciuda distanţei geografice, sunt multe lucruri care ne leagă, inclusiv valorile noastre democratice împărtăşite, interesele politice şi economice şi, ceva foarte important, dorinţa de a descoperi reciproc cultura noastră şi legăturile umane care devin tot mai puternice, pe zi ce trece”, a arătat preşedintele.

El a spus că relaţia dintre cele două state a înregistrat un „progres fără precedent în ultimii doi ani” şi a evidenţiat potenţialul acesteia.

„Cultura coreeană este foarte populară în România, de la K-pop la mâncare coreeană”, a spus Iohannis.

Preşedintele s-a adresat şi românilor, care au făcut, după intervenţia sa, fotografii alături de el.

„Indiferent de durata şi de motivul şederii dumneavoastră aici, sunteţi parte din România. Atât timp cât vă aflaţi aici, fiecare dintre dumneavoastră este un reprezentant al ţării noastre, al valorilor şi al culturii româneşti. Fiecare dintre dumneavoastră este un liant care contribuie la consolidarea relaţiilor dintre România şi Republica Coreea. Pentru cei care veţi alege să reveniţi acasă, contăm pe experienţa pe care aţi acumulat-o în Republica Coreea”, a arătat Klaus Iohannis.

Şeful statului a apreciat că „exemplele pozitive şi schimburile de idei pe care românii din afara ţării le pot genera pot contribui în mod esenţial la regenerarea ţării noastre”.

„Vă îndemn să fiţi solidari şi uniţi, să fiţi lideri în comunităţile voastre, să fiţi conştienţi de forţa pe care o aveţi. Ştiu că sunteţi cu sufletul acasă şi vă asigur că avem nevoie de entuziasmul dumneavoastră, pentru a schimba lucrurile în mai bine. Fiecare român din afara ţării este un ambasador. România, datoria onoarei şi demnităţii dumneavoastră, vă respectă, oriunde în lume”, a concluzionat preşedintele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL