ÎPS Teodosie scapă nepedepsit după judecata BOR. Sfântul Sinod doar l-a îndemnat

Sursa foto: Facebook

După trei ore de discuții, reuniunea Sfântului Sinod în care au fost judecate „actele de răzvrătire” publice ale lui ÎPS Teodosie a luat sfârșit. Potrivit surselor Digi24, Arhiepiscopul Tomisului a fost atenționat doar verbal.

ÎPS Teodosie a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse – „răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”.

Din sursele Digi24, Sfântul Sinod, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, a îndemnat „la calm și pace între eparhii” și i-a cerut ÎPS Teodosie să renunțe la insistențele sale ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit joi în şedinţă, iar unul din punctele aflate pe ordinea de zi a fost „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Teodosie a adunat aceste acuzații în urma insistențelor sale ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie.

Demersul său a fost respins pentru prima dată în 2003, însă în ultimii doi ani Teodosie și-a reînnoit insistențele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: