Irlanda a recunoscut oficial statul Palestina

Sursa foto: Freepik

Irlanda a recunoscut oficial marţi statul Palestina, a anunţat guvernul într-un comunicat, un demers coordonat cu Spania şi Norvegia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Guvernul de la Dublin a aprobat recunoaşterea statului palestinian în cadrul unei reuniuni marţi dimineaţă, se arată într-un comunicat.

„Guvernul recunoaşte Palestina ca stat suveran şi independent şi a fost de acord să stabilească relaţii diplomatice depline între Dublin şi Ramallah”. „Un ambasador al Irlandei în statul Palestina va fi numit împreună cu o ambasadă completă a Irlandei la Ramallah”, se arată în comunicat, citat de Reuters.

Prim-ministrul irlandez Simon Harris a declarat că această decizie a Irlandei are ca scop menţinerea speranţei pentru pace.

„Este vorba despre credinţa că soluţia cu două state este singura cale pentru ca Israelul şi Palestina să trăiască alături în pace şi securitate”, a declarat acesta în comunicat.

„Îi solicit din nou prim-ministrului israelian Netanyahu să asculte lumea şi să pună capăt catastrofei umanitare la care asistăm în Gaza”, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: