Israelul încă nu deţine controlul deplin de-a lungul frontierei cu Gaza, anunţă armata

Război în Israel
Război în Israel / sursa: news.ro

Israelul nu deţine controlul deplin al teritoriului său de-a lungul graniţei cu Gaza, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene pentru CNN, în timp ce luni dimineaţă armata israeliană a spus că luptele continuă în şapte-opt zone şi există în desfăşurare o luare de ostatici la un kibbutz, relatează The Guardian.

„Încă îi vânăm pe ultimii terorişti din interiorul teritoriului israelian”, a declarat la CNN locotenent-colonelul Jonathan Conricus. „Trupele noastre merg din uşă în uşă şi din casă în casă, căutând şi, în multe cazuri, angajându-se în luptă cu ultimii terorişti din interiorul Israelului”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Conricus a spus că încă mai există breşe la graniţă, dar acestea sunt „temporar închise şi păzite”.

Evaluarea forţelor israeliene este că majoritatea militanţilor rămaşi probabil „au trecut mai întâi în Israel, iar apoi pur şi simplu nu au mai putut să se întoarcă şi au rămas blocaţi pe teren israelian, iar acum aleg probabil să iasă la luptă şi încearcă să ucidă civili israelieni sau să se angajeze în schimburi de focuri cu trupele israeliene”, a spus Conricus.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: