Israelul știa de mai bine de un an că Hamas pregătește un atac fără precedent, dar l-a considerat un scenariu nerealist

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Oficialii israelieni au obţinut planul Hamas de a efectua un atac fără precedent împotriva Israelului cu mai bine de un an înainte, dar au considerat scenariul nerealist, a susţinut joi New York Times pe baza unor documente secrete.

Serviciul de informaţii militare israeliene puseseră mâna pe un document de aproximativ patruzeci de pagini al mişcării islamiste palestiniene Hamas ce detalia, punct cu punct, un vast atac precum cel comis de comandouri pe 7 octombrie, care a făcut în jur de 1.200 de morţi în Israel, potrivit cotidianului american.

Acest document, care a circulat în cercurile de informaţii sub numele de cod „Zidul Ierihonului”, nu furniza o dată precisă pentru un posibil atac, dar definea puncte precise pentru a copleşi aparatul de securitate israelian şi apoi pentru a ataca oraşele şi baze militare.

Mai exact, documentul raportează un baraj de rachete, drone ce distrug camerele de securitate şi sistemele automate de apărare, apoi luptători care trec în partea israeliană cu parapanta, cu maşina şi pe jos, elemente aflate în centrul atacului din 7 octombrie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL