Japonia face publice transcrierile comunicațiilor de pe pista aeroportului Haneda înainte de coliziunea fatală

aeroportului Haneda
Sursa foto: Facebook - Haneda Airport

Autorităţile japoneze au declarat miercuri că avionul de pasageri care s-a ciocnit marţi cu un turbopropulsor al Gărzii de Coastă pe aeroportul Haneda din Tokyo a primit permisiunea de a ateriza, dar avionul mai mic nu fusese autorizat să decoleze, conform transcrierii conversaţiilor cu turnul de control, relatează Reuters.

Toate cele 379 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A350 al Japan Airlines (JAL) au scăpat ca prin minune după ce acesta a fost cuprins de flăcări în urma coliziunii, marţi, cu un turbopropulsor De Havilland Dash-8 al Gărzii de Coastă, în momentul aterizării pe aeroportul Haneda. Cinci dintre cei şase membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă au murit însă, în timp ce căpitanul, care a scăpat din epavă, a fost grav rănit.

Autorităţile abia şi-au început investigaţiile şi rămân incertitudini cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul şi mai ales cum se face că cele două aeronave au ajuns pe aceeaşi pistă. Transcrierile instrucţiunilor de la controlul traficului publicate de autorităţi par să arate că avionul Japan Airlines a primit permisiunea de a ateriza, în timp ce aeronavei Gărzii de Coastă i s-a spus să ruleze până la un punct de aşteptare din apropierea pistei.

ANCHETĂ PENTRU POSIBILĂ NEGLIJENŢĂ PROFESIONALĂ

JTSB a recuperat aparatul de înregistrare a vocii din avionul Gărzii de Coastă, au declarat autorităţile. Între timp, poliţia din Tokyo investighează dacă o posibilă neglijenţă profesională a dus la acest accident soldat cu cinci morţi şi răniţi, au precizat mai multe mass-media nipone, inclusiv agenţia Kyodo şi ziarul economic Nikkei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL