Klaus Iohannis, după vizita la centrul de copii cu deficiențe mintale din Dakar: Am fost foarte impresionat

Sursă foto: Facebook/Administrația Prezidențială a României

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au vizitat, marţi, Centrul Aminata Mbaye-Grand-Yoff, fondat de Asociaţia Senegaleză, pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME), din Dakar. Într-o postare pe platforma X (fostă Twitter), Iohannis se declară foarte impresionat de întâlnirea pe care a avut-o cu copiii din centru, precizând că România va sprijini eforturile Asociaţiei de a le oferi acestor copii o viaţă mai bună şi un viitor mai bun. 

„Am fost foarte impresionaţi de întâlnirea pe care am avut-o astăzi la Dakar cu copiii cu deficienţe mintale de la Centrul Aminata Mbaye – Grand-Yoff, fondat de Asociaţia Senegaleză pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME). România va sprijini eforturile Asociaţiei de a le oferi acestor copii o viaţă mai bună şi un viitor mai bun, prin facilitarea integrării lor în societate”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis se află astăzi într-o vizită oficială în Senegal, ultima din cadrul turneului din Africa, el urmând ca marţi şi miercuri să aibă un program mai relaxat, care include şi o vizită într-o insulă aflată în patrimoniul UNESCO, iar joi să fie primit de preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial, să asiste la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal şi să viziteze Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Şeful statului va avea şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au studiat în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: