Klaus Iohannis, întrevedere cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson

Sursă foto: Facebook/ Administrația Prezidențială a României

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, joi, în cadrul unei întâlniri avute la Washington, D.C., cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson, angajamentul autorităţilor române de a consolida Parteneriatul Strategic cu SUA, inclusiv în domeniul securităţii energetice.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României a transmis aprecierea pentru atenţia arătată de legislativul american, în special Camera Reprezentanţilor, pentru cooperarea cu ţara noastră şi cu alte state europene în promovarea securităţii şi prosperităţii euroatlantice. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistenţă pentru Ucraina, care se adaugă sprijinului oferit de UE şi de statele europene şi care va avea o contribuţie consistentă la prezervarea ordinii internaţionale bazată pe reguli.
Iohannis a subliniat, de asemenea, angajamentul autorităţilor române de a consolida Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, inclusiv în domeniul securităţii energetice. În particular, el a evidenţiat interesul României de a juca un rol mai important în asigurarea securităţii energetice la nivel regional.
Totodată, Iohannis a trecut în revistă evoluţiile recente din relaţia bilaterală, cu accent pe cooperarea în domeniul securităţii, evocând rolul ţării noastre de furnizor de securitate.
”Preşedintele României a accentuat situaţia complexă de securitate din regiunea Mării Negre, cu relevanţă transatlantică, şi a salutat interesul manifestat de Congresul SUA pentru aceasta. Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanţi ai Parlamentului şi ai Guvernului României, pentru identificarea de posibilităţi de acţiune comună vizând atingerea obiectivelor împărtăşite de cele două ţări”, a arătat Administraţia Prezidenţială.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: