Klaus Iohannis merge în SUA – primește un premiu de la una dintre cele mai influente organizații

Sursă foto: Facebook / Administrația Prezidențială a României

Preşedintele Klaus Iohannis merge în SUA. Pe data de 8 Mai, acesta va fi la Washington. Unul dintre cele mai influente think-tank-uri din lume, Atlantic Council, îi acordă un premiu preşedintelui României.

Potrivit Atlantic Council, „premiile Distinguished Leadership ale Consiliului Atlantic celebrează persoanele cu cele mai înalte performanțe ce întruchipează pilonii relației transatlantice. În fiecare an, evenimentul adună o audiență internațională de elită, inclusiv actuali și foști șefi de stat, lideri politici și politici, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației, comandanți militari, lideri de afaceri internaționali și lideri din lumea presei“.

Alături de Preşedintele României, alte 3 personalităţi americane vor fi premiate. Este vorba despre Generalul Christopher Cavoli, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), Gina Raimondo, Secretarului Comerţului din SUA şi Michelle Yeoh, Ambasador al Bunăvoinţei pentru ONU.

De remarcat cine a mai primit acest premiu, în anii anteriori: Joe Biden, George Bush, Mark Rutte, Hilary Clinton, Ursula von der Leyen, Mario Draghi, Helmuth Khol etc.

Nu există nici o informaţie publică dacă preşedintele Iohannis va fi primit şi la Casa Albă. Un astfel de gest ar însemna o eventuală încurajare din partea Preşedintelui SUA Joe Biden pentru candidatura preşedintelui României pentru poziţia de Secretar General al NATO.

Premiile Consiliului Atlantic pentru ”Distinguished Leadership” (The Atlantic Council Distinguished Leadership Awards) recunosc cele mai înalte performanţe care întruchipează pilonii relaţiei transatlantice. La ediţia din acest an, Consiliul Atlantic îşi propune să evidenţieze rolul crucial al liderilor transatlantici şi să inspire acţiuni pozitive pentru a aborda provocările comune, conform site-ului organizaţiei.

Evenimentul are loc în fiecare an, în faţa unui public internaţional de elită, care include actuali şi foşti şefi de stat, politicieni de frunte, ambasadori, membri ai Congresului şi ai Administraţiei SUA, comandanţi militari, lideri de afaceri internaţionali şi reprezentanţi ai mass-media.

Lista persoanelor premiate în 2023 a fost inspirată de realizările remarcabile ale femeilor din întreaga lume în anul precedent şi a fost alcătuită pentru prima dată numai din personalităţi feminine, atrăgând atenţia asupra rolului în schimbare şi în creştere al conducerii femeilor în modelarea unei lumi mai bune. În 2022, gala emblematică a Consiliului Atlantic i-a onorat pe prim-ministrul italian Mario Draghi, pe liderul în afaceri italian Claudio Descalzi, pe cântăreaţa ucraineană Jamala şi poporul ucrainean, pentru angajamentul lor faţă de misiunea Consiliului de a modela împreună viitorul global.

Sponsorizarea premiilor pentru leadership sprijină activitatea continuă a Consiliului Atlantic pentru a modela viitorul global împreună cu partenerii şi aliaţii, oferind în acelaşi timp sponsorilor o reţea de contacte şi vizibilitate la unul dintre cele mai importante evenimente anuale din Washington, DC.

Consiliul Atlantic, creat în 1961, este o organizaţie non-profit, scutită de impozite, ai cărei angajaţi trebuie să menţină standarde înalte de integritate personală şi profesională, deschidere şi onestitate în comunicările şi relaţiile dintre ei, cu alte organizaţii, cu oficialii guvernamentali, cu mass-media şi cu publicul. Începând din 1996, Consiliul recunoaşte lideri internaţionali de marcă prin intermediul galei sale anuale de premiere.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: