Liberalii insistă ca taxele de anul viitor să rămână nemodificate. Amendamentul care poate da bătăi de cap PSD-ului

Sursa foto: media.pnl.ro

Liberalii se asigură că anul viitor nu vor fi inpuse noi taxe și impozite. Prin urmare, în ciuda declarațiilor publice date de partenerii de guvernare, PNL vrea ca angajamentul luat în acest sens să devină literă de lege.

Bogdan Huțucă și Florin Roman depun luni la Parlament amendamentul PNL la Legea bugetului de stat pe 2024, care prevede că „pe parcursul exercițiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 01.01.2025 prin care se realizează creșteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare.”

Liberalii respectă în acest fel decizia luată la nivel de conducere în ultimul Birou Permanent Național, de luni, 11 decembrie. Motivul acestora îl reprezintă determinarea de a oferi un mediu economic predictibil antreprenorilor și a proteja puterea de cumpărare a românilor, așa cum anunță aceștia.

Aceasta este una dintre liniile roșii ale PNL în construcția bugetului pe anul viitor și nu vor avea misiune grea, analiștii economici acuzând deja intențiile Guvernului Ciolacu pentru anul viitor în materie de noi taxe și impozite, date fiind angajamentele premierului de a majora pensii și salarii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL