Lidera Partidului Socialist olandez se retrage după înfrângerea în alegeri

Sursă foto: Facebook / Lilian Marijnissen

Lidera Partidului Socialist olandez (SP), Lilian Marijnissen, a demisionat după înfrângerea în alegerile de luna trecută, relatează DPA sâmbătă.

Lilian Marijnissen, în vârstă de 38 de ani, a scris pe platforma de socializare X că partidul are nevoie de ”o faţă nouă”, după o serie de înfrângeri la urne şi ani petrecuţi în opoziţie.

Ea a spus că se retrage atât din funcţia de lider al partidului, cât şi din cea de deputat.

SP, care îşi are rădăcinile în mişcarea maoistă din anii ’70, a mai pierdut patru locuri în alegerile din 22 noiembrie, rămânând cu doar cinci mandate în parlament.

Premierul conservator demisionar Mark Rutte, care se retrage din politica olandeză după 13 ani, a declarat că Olanda a pierdut un „politician de încredere” prin demisia lui Marijnissen.

”Indiferent de diferenţele noastre în ceea ce priveşte conţinutul, am reuşit întotdeauna să lucrăm bine împreună şi o respect foarte mult”, a spus el.

Partidul pentru Libertate (PVV) anti-islam, condus de Geert Wilders, este acum de departe cel mai mare grup parlamentar, cu 37 de locuri – de peste două ori mai multe decât înainte de alegeri -, dar formarea unui guvern s-a dovedit până acum dificilă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: