Locuitorii din Crevedia compară exploziile de sâmbătă cu deflagrația de la Hiroshima: „Suflul ăla mi-a ars cămașa”

Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi,  sâmbătă, în Crevedia, pe o rază de un kilometru. Oamenii au fost șocați de amloarea celei de-a doua explozii, din jurul orei 21.00. Martorii compară suflul cu explozia de la  Hiroshima, mai ales că pe cer s-a creat o ciupercă imensă de fum.

Deflagrațiile au fost atât de puternice, încât un martor ocular spune că i-a luat foc cămașa, deși se afla destul de departe de stația GPL.

„Am simţit că mi-a luat foc cămaşa pe mine. Nu m-a atins nimic, dar suflul ăla mi-a ars cămaşa”, spune unul dintre locuitorii din Crevedia, care are casa aproape de stația GPL care a explodat sâmbătă seară.

Alți martori compară deflagrația cu explozia de la Hiroshima.

„Noi, la câteva sute de metri, mă doare capul şi acum. Nu pot să-mi explic. Cum a fost explozia de la Hiroshima, exact aia am văzut”, spune alt martor, citat de Observator.

De altfel, suflul exploziilor a fost atât de puternic, încăt căștile pompierilor s-au topit, așa cum se poate vedea AICI.

Bilanțul exploziilor de la Crevedia

Bilanțul exploziilor de la stația GPL Crevedia este de 58 de victime. Incendiul a fost lichidat, dar în continuare trei autospeciale supraveghează zona

În localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, unde s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, 58 de victime au fost rănite.

8 victime au fost rănite după prima explozie, dintre care o persoană decedată (infarct, fără arsuri) și șapte persoane rănite ( trei cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, patru cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni).
50 de victime au fost rănite, după a doua explozie, dintre care trei persoane rănite au fost transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).10 victime sunt intubate.

Incendiul a fost lichidat, iar la locul evenimentului au rămas trei autospeciale pentru supravegherea și preîntâmpinarea apariției altor situații de urgență.
Bogdan Despescu „Cercetarea la fața locului va dura. Sunt mai multe imobile, mijloace auto, este o zonă întinsă. Parchetul General este cel care a preluat anchetă. Celula de criză este operativă încă de aseară, de la M.A.I.”. secretar de stat în M.A.I.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: