Ludovic Orban, prietenul PSD: pozele cu Dragnea și recrutarea traseiștilor

Ludovic Orban și Liviu Dragnea/ sursa: antena3.ro

Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, oferă o nouă dovadă de ipocrizie, criticând o presupusă alianță între PSD și PNL. În timp ce partidul său nu are nicio șansă să ajungă la 5%, Ludovic Orban pare să fi uitat de perioada în care a făcut campanie electorală pentru Liviu Dragnea și PSD.

Ludovic Orban a comentat, într-un interviu la RFI România, posibila alianță dintre PSD și PNL pentru 2024, spunând că este „contra naturii”.

„Este o alianță contra naturii, o alianță care este bazată strict pe interesul formațiunilor politice de a rămâne la guvernare și de a-și prezerva avantajele pe care le au”, a precizat Orban.

Ludovic Orban demonstrează că are o dublă măsură sau memoria scurtă, deoarece în urmă cu un deceniu îmbrăca geaca PSD-ului și se fotografia alături de Liviu Dragnea. Orban a fost prieten cu liderii PSD, în perioada 2009-2013, și a ajutat PSD în campania electorală.

Ludovic Orban și Liviu Dragnea/ sursa: antena3.ro

La alegerile prezidențiale din 2009, Orban a făcut campanie pentru Mircea Geoană în turul doi, după cum a recunoscut chiar el într-un interviu.

„În turul II al alegerilor prezidențiale din 2009 Antonescu a decis să-l susțină pe Mircea Geoană. În schimbul susținerii lui Mircea Geoană, acesta a promis că va face Guvern PNL-PSD și că-l va desemna premier pe domnul Werner Klaus Iohannis”, a declarat Orban, în 2020.

Ludovic Orban a fost foarte fericit în prietenia cu PSD, încât a încercat și suspendarea președintelui Traian Băsescu, pentru a doua oară în istoria României. Ludovic Orban a stat alături de PSD și a dirijat campania anti-Băsescu.

„Astfel, 6 slugi ale lui Băsescu de la Curtea Constituțională au ignorat voința populară”, declara Orban, în 2012, despre invalidarea referendumului din acel an.

De asemenea, Orban era atât de fericit încât în 2012 a devenit deputat pe liste cu PSD. În 2023, critică ceva ce el a făcut în trecut. Orban a stat lângă PSD-iști și în Parlament și i-a ajutat să guverneze România. Acesta s-a folosit de PSD-iști pentru a obține un fotoliu în Parlament și, ulterior, pentru a guverna.

Ludovic Orban și Liviu Dragnea/ sursa: antena3.ro

Ludovic, prietenul PSD-iștilor

În 2019, Ludovic Orban reușea să dea jos guvernul Dăncilă după ce a recrutat mai mulți PSD-iști. Ludovic Orban a adus mai mulți parlamentari PSD în PNL și în 2020 i-a pus chiar pe listele PNL pentru alegerile parlamentare. Era atât de prieten cu PSD-iștii încât mai avea puțin și aducea tot partidul în PNL, recrutându-l inclusiv pe senatorul Emanoil Savin, cunoscut drept „finul lui Dragnea”.

Faptul că Ludovic Orban i-a recrutat pe prietenii săi din PSD și i-a pus pe listele PNL a provocat un val de nemulțumiri în rândul liberalilor, care s-au văzut izolați în partidul lor. Cristina Burciu sau Alexandru Andrei sunt doar câteva exemple de foști PSD-iști recrutați de Orban și puși pe listele PNL, reușind să obțină noi mandate de parlamentari. Între timp, liberalii care au muncit atâția ani în opoziție și au făcut campanii electorale nu au mai avut loc pe listele pregătite de Orban. Din acest motiv, mulți membri PNL și-au pierdut încrederea în fostul președinte al liberalilor.

După ce în perioada 2019-2020 a recrutat mai mulți parlamentari și primari PSD, Ludovic Orban se declara împotriva traseismului politic.

„Sunt împotriva traseismului politic și sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar trebuie să prezinte traseismul politic în mod obiectiv privitor la toate formațiunile politice”, declara Orban, în 2020.

Forța Dreptei, un pariu pierdut

Ludovic Orban a fost bun prieten cu traseiștii încât a devenit el însuși un traseist. După ce a pierdut guvernarea și conducerea PNL din cauza celor de la USR, Orban a părăsit partidul liberal și a înființat Forța Dreptei, alături de alți traseiști din PNL. Forța Dreptei este un pariu pierdut, deoarece nu are nicio șansă să ajungă la 5% la alegerile parlamentare din 2024, potrivit sondajelor.

Fostul premier încearcă acum să se agațe de USR pentru a forma o alianță și a-și asigura astfel un nou mandat de parlamentar. După alegerile din 2020, chiar liderii USR au fost cei care i-au cerut lui Klaus Iohannis să nu-l mai desemneze premier tot pe Ludovic Orban.

Ipocrizia lui Ludovic Orban este celebră pe scena politică. Singurul obiectiv al fostului premier este doar acela de a-și mai salva cariera politică pentru alți 4 ani, alături de cei care l-au scos de la guvernare și din PNL. Ludovic Orban este dispus la orice pentru a rămâne abonat la banii cetățenilor, fără să livreze vreun proiect pentru votanții săi.

Sursa foto: Facebook

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL