Macovei despre protestul împotriva OUG privind traseismul

Monica Macovei a vorbit, într-o emisiune televizată, despre ordonanța de urgență privind trecerea aleșilor locali la alte partide politice și despre impactul slab al îndemnurilor opoziției la protest.

„Este neconstituțional, că să fie foarte clar pentru telespectatori. O lege nu poate să fie buna până azi, rea 45 de zile, ca să fie suspendată, după aceea bună la loc. Daca constituțional vrei să modifici aceasta lege, lăsând la o parte motivul imoral, o treci prin Parlament. Aud explicatii ca sunt primari aleși pe USL și acum nu mai e. Atunci faci alegeri locale anticipate și oamenii își aleg primarii. Eu am contestat la Avocatul Poporului. Domnul Ciorbea m-a invitat împreună cu șase persoane. Sper să arate ca e Avocatul Poporului. Eu am o propunere. Avocatul Poporului trebuie numit de popor. Că e al poporului, nu de politic.”, a susținut Monica Macovei

Monica Macovei a dat și sfaturi de protest pentru cetățenii nemulțumiți de ordonanța de guvern: „Nu știu de ce au fost atât de puțini. Însă oamenii care ies în stradă trebuie luați în seamă. Facebook e plin de astfel de proteste împotriva OUG. Haideți să facem în așa fel încât să iasă mai mulți în astfel de situații. Fiecare poate să trimită o scrisoare parlamentarului lui și să îi scrie: nu sunt de acord cu această OUG.” 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL