Maersk: Devierea navelor din Marea Roșie s-ar putea extinde până în a doua jumătate a anului 2024

Sursă foto: https://www.maersk.com/

AP Moller-Maersk, al doilea cel mai mare transportator oceanic la nivel mondial, sfătuiește clienții să se pregătească pentru o criză la Marea Roșie care s-ar putea extinde până în a doua jumătate a acestui an.

Din păcate, nu vedem nicio schimbare în Marea Roşie în curând”, a declarat Charles van der Steene, preşedintele regional al Maersk America de Nord, pentru CNBC.

”Anticipăm că rutele de tranzit mai lungi ar putea avea loc în trimestrul doi şi, eventual, trei. Clienţii vor trebui să se asigure că au un timp de tranzit general mai lung integrat în lanţul lor de aprovizionare.”

Pe 5 ianuarie, Maersk a anunţat că suspendă călătoriile prin Marea Roşie şi Golful Aden pentru ”viitorul previzibil”, după atacul asupra Maersk Hangzhou.

După atacurile asupra a două nave Maersk sub pavilion american din 24 ianuarie, Maersk Detroit şi Maersk Chesapeake, Maersk Line, Limited – o subsidiară americană a Maersk, care operează în mod independent nave sub pavilion american – au anunţat că nu vor mai traversa Marea Roşie.

Viziunea prudentă a companiei globale de transport maritim şi logistică asupra condiţiilor de siguranţă din Marea Roşie vine în ciuda unei operaţiuni militare multinaţionale conduse de SUA în regiune, Operaţiunea Prosperity Guardian.

Potrivit datelor de apărare ale SUA, rebelii Houthi fie au atacat, fie au ameninţat navele comerciale de cel puţin 46 de ori din noiembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL