Ministerul Sănătății ar putea pierde mai multe spitale

Un număr de 11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătății în cea a Ministerului Transporturilor, potrivit unui proiect de lege adoptat, marți, de Senat.

”Proiectul de lege are ca obiect de reglementare trecerea unor spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii în subordinea Ministerului Transporturilor, precum şi reglementarea posibilităţii alocării, în anul 2014, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, ordonatorilor principali de credite a unor sume pentru finanţarea unor cheltuieli din domeniul cultural, religios şi sportiv, care nu pot fi asigurate din bugetul aprobat”, se arată în raportul comun al Comisiilor pentru sănătate şi transporturi.

Conform expunerii de motive, proiectul prevede trecerea în subordinea Ministerului Transporturilor a celor 11 unităţi sanitare cuprinse în anexa la OUG nr. 8/2013.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2014 privind unele măsuri pentru completarea reţelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor şi pentru aprobarea unor măsuri financiare a avut 68 voturi ”pentru”, 29 ”împotrivă” şi o abţinere. Acesta a fost iniţiat de Guvern, iar Senatul este prima cameră sesizată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: