Maia Sandu a început consultările pentru organizarea referendumului privind aderarea R.Moldova la UE

Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

La trei ani de mandat, șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că va candida pentru un nou mandat și că solicită Parlamentului organizarea unui referendum privind aderarea R.Moldova la UE.

Președinta R.Moldova, Maia Sandu, a început consultările pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu un grup de jurnaliști, experți din societatea civilă și formatori de opinie despre viitorul referendum.

Instituția prezidențială anunță că a fost prima întrevedere dintr-o serie de consultări care vor avea loc în perioada următoare și vor include reprezentanți din comunitățile locale, mediul privat, societatea civilă, formatori de opinie, jurnaliști, oameni din diverse ramuri ale economiei și vieții socio-culturale, precum și partide politice.

”Republica Moldova se află la o etapă crucială când țările Uniunii Europene au votat pentru a începe negocierile de aderare a țării noastre la blocul comunitar. Acum este rândul cetățenilor noștri să se pronunțe că asta vor – să mergem înainte, să construim o țară cu adevărat europeană, unde domină pacea, stabilitatea și bunăstarea”, afirmă președinta R.Moldova.

Să spunem că, pe 24 decembrie, la trei ani de mandat, șefa statului a anunțat că va candida pentru un nou mandat și că solicită Parlamentului organizarea unui referendum pentru ca cetățenii să-și exprime voința privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

”Cu câțiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o țară mai bună. După 3 ani de mandat, am reușit să menținem pacea acasă, să întărim independența țării, să avem o guvernare alături de oameni și să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană și este necesar să spunem clar – toată țara – ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”, a punctat Maia Sandu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL