Maia Sandu: Rusia nu are cum să ajungă în Moldova. Ucraina e scutul nostru

Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că Rusia nu are cum să-i invadeze țara deoarece ar trebui să treacă mai întâi de Ucraina, dar face tot posibilul ca să destabilizeze țara.

„Rusia nu are cum să ajungă la noi. Ucraina e scutul nostru și avem prieteni buni. Dar Moscova face totul ca să destabilizeze țara și să exploateze fricile moldovenilor”, a spus Sandu la Digi 24, da dă asigurări că nu se sperie de presiunea rusească și lucrurile sunt sub control. „Noi vrem ca cetățenii noștri să aleagă ce e mai bine pentru ei fără aceste frici”, a subliniat ea.

Președinta Republicii Moldova spune că Moscova încearcă să destabilizeze țara în special prin războiul informatic sau prin cumpărarea d epoliticieni și voturi așa cum s-a întâmplat la alegerile trecute. „Kremlinul nu are cum să ne dea nouă lecții de democrație”.

Întrebată dacă nu se teme pentru viața ei, Maia Sandu a declarat că toți cei din R. Moldova fac tot ce este necesar pentru țară.

Apel pentru susținerea Ucrainei

Sandu a reluat apelul pentru un sprijin sporit pentru Ucraina ca să poată câștiga acest război și a se evita astăzi și mai multe pierderi de vieți umane.

„Românilor care contestă acest sprijin, îi îndemn să privească la situația Republicii Moldova și să își imagineze unde ar fi fost azi dacă nu ar fi fost în UE și în NATO. Pe lângă aspectul securității, altfel vin și investitorii în astfel de state. Kremlinul este agresor, iar o astfel de discuție nu ar trebui să aibă loc”, a argumentat șeful statului moldovean.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL