Maramureş: Cetăţeanul ucrainean dat dispărut în munţi a fost găsit în viaţă de salvamontişti

Sursă foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

UPDATE ORA 11:58 Cetăţeanul ucrainean, dat dispărut de soţie, în Munţii Maramureşului, a fost găsit de echipele de salvatori şi poliţiştii de frontieră, a informat, marţi, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Cetăţeanul ucrainean a fost găsit în viaţă pe traseu, în coborâre aproape la baza muntelui (Munţii Maramureşului n.red.), acesta supravieţuind celor 4 zile şi nopţi petrecute pe munte. Acesta va fi predat echipajului medical care va sosi în sprijin, urmând ca ulterior să fie preluat de autorităţi. Salvatorii se regrupează şi se vor reîntoarce la bază după o misiune scurtă, dar efectuată cu succes”, a reprezentantul Salvamont Maramureş.

Bărbatul ucrainean a fost căutat de poliţiştii de frontieră şi salvamontişti în Munţii Maramureşului după ce soţia sa a anunţat dispariţia acestuia, a informat anterior, marţi, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş.

„Bărbatul, de 39 de ani, a plecat de acasă în data de 21 martie şi a anunţat că va suna acasă de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat. Soţia bărbatului care a sunat după 4 zile la 112 a pus la dispoziţia echipelor de căutare-salvare traseele gândite şi o locaţie unde bărbatul îşi făcuse planuri să ajungă. Acesta e echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, cu rucsac cu alimente şi echipament de schimb. Din păcate, telefonul ucraineanului este închis”, a spus Dan Benga.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL