Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: CE, îngrijorată în legătură cu implementarea măsurilor fiscale

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook / Marcel Boloș

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a afirmat că la nivelul Comisiei Europene există o „îngrijorare”, fiind un an electoral anul 2024 şi anul acesta, an preelectoral, că unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice să nu fie implementate 100%.

Marcel Boloş a fost întrebat, joi seară, la o televiziune de ştiri, despre desfiinţarea celor 200.000 de posturi şi dacă reprezentanţii Comisiei Europene au afirmat că astfel de promisiuni au fost făcute şi de fostul Guvern.

„Noi, pe lângă planul de măsuri fiscale, în coaliţia de guvernare s-a agreat şi partea aceasta de reducere a cheltuielilor publice, ceea ce până la urmă este firesc din perspectiva justeţii cheltuirii banilor publici. Există la nivelul Comisiei această îngrijorare, fiind un an electoral anul 2024 şi anul acesta, an preelectoral, există această îngrijorare că aceste măsuri de reducere a cheltuielilor publice să nu fie implementate 100%”, a arătat ministrul de Finanţe, la Antena 3.

Răspunzând unei alte întrebări, el a afirmat că acele cheltuieli pe care le-a făcut România pentru sprijinul acordat Ucrainei şi ”implicaţiile pe care le-a avut războiul asupra economiei româneşti sunt cele care au pus presiune asupra deficitului bugetar şi suntem şi cu aceastş problemă actuală care ţine de cheltuielile efectuate de ţara noastră şi care ne-au adus în situaţia aceasta în care şi pentru 2023 să avem probleme cu deficitul în relaţia cu Comisia Europeană, pe de altă parte au fost discuţii pe zona aceasta de cheltuieli”.

Citește mai mult pe www.romaniatv.net

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: