Marcel Ciolacu: „Germania este partenerul principal al României”

FACEBOOK/MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Marcel Ciolacu a vorbit, într-un interviu pentru Antena 3 CNN, despre discuțiile pe care le-a avut cu Olaf Scholz la Berlin, în privința aderării României la Spațiul Schengen.

Întrebat de ce a ales Germania ca prima vizită de când este prim ministru, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Germania este partenerul principal al României și cred că ridicarea la o dimensiune strategică a relației dintre România și Germania, mai ales într-un context unei crize de securitate, se impunea în acest moment.

Mai mult, Germania este motorul economic al Europei”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce câștigăm noi ca români, din partea acestui parteneriat strategic, primul ministru a spus:

„În sfârșit și România este un stâlp pentru Germania, dar și Germania pentru România.

Intrăm într-o altă dimensiune a relaților politice, economice și strategice în interiorul NATO pentru prima dată după 32 de ani. Din acest moment vom avea echipe comune care vor creiona acest parteneriat strategic.

Sunt două proiecte mari, este aderarea la OECD și Aderarea la Spațiul Schengen. Sunt două proiecte de țară la care toată lumea trebuie să construiască.

Am văzut astăzi, determinarea pentru a se implica a Cancelarului Olaf Scholz, în aderarea României la Spațiul Schengen. Am văzut determinarea primului ministru al Spaniei de a trece pe listă ca obiectiv a președenției Spaniei, aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Nu avem susținători numai primul ministru al Spaniei și al Germaniei. Toate statele Uniunii Europene, în afară de Austria, susțin aderarea României la Spațiul Schengen.

Vom vedea, până în Octombrie ce discuții sunt, ce capitole mai putem închide. Mai multe, în cadrul conferinței de presă am făcut un apel la primul ministru al Austriei în mod direct. Nu putem să punem în logica personală un drept al unui stat membru al Uniunii Europene.

Sperăm să reușim împreună, în interiorul Uniunii Europene, să explicăm Austriei să iasă din această logică de joc intern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: