Marcel Ciolacu: Sistemul de garanţie – returnare din România va fi al doilea cel mai mare din Europa

Sursa foto: Ecoteca

Sistemul de garanţie – returnare din România va fi al doilea cel mai mare din Europa, după Germania, din perspectiva numărului de ambalaje procesate, a afirmat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

El a avut o intervenţie la evenimentul de lansare a acestui sistem.

„Lansarea SGR vă poziţiona România pe o poziţie de lider (…) în protecţia mediului şi gestionarea ambalajelor. SGR din România va fi al doilea cel mai mare astfel de sistem din Europa, după Germania, din perspectiva numărului de ambalaje procesate. Reprezentăm, în acelaşi timp, o premieră globală, cel mai mare sistem de acest fel integrat şi să sperăm noi că va deveni un studiu de caz pentru guverne din întreaga lume. Începând cu 30 noiembrie, cetăţenii României se vor alătura celor peste 350 de milioane de cetăţeni din toată lumea care locuiesc într-o ţară în care există un sistem de garanţie – returnare”, a declarat prim-ministrul.
Potrivit acestuia, în prezent, în Europa, sunt 13 ţări care au implementat SGR, ajungându-se la o populaţie de aproape 145 de milioane.

„Peste doar trei zile, odată cu alăturarea României, vor fi peste 163 de milioane de cetăţeni europeni mai atenţi cu mediul în care locuiesc”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El a arătat că, dincolo de o schimbare culturală majoră, centrele de colectare vor avea şi un impact economic direct.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL