MC a dat startul procedurii de selecție a titlurilor de cărți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cărți

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Culturii a dat startul procedurii de selecție a titlurilor de cărți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cărți şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise.

„Veste bună pentru editorii de carte, bibliotecile din România și iubitorii de lectură! Am dat astăzi startul procedurii de selecție a titlurilor de cărți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cărți şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise.

Încă de anul trecut, am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziții de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colțurile țării.

Iată, pentru anul acesta, avem, în premieră, investiție în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi, suntem în punctul în care inițiem procedura de selecție a titlurilor de cărți. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile județene, orășenești și municipale. Copiii și tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activitățile educaționale – pentru că vor avea mai ușor acces la bibliografia studiată la școală și vor avea posibilitatea să își creeze o obișnuință a lecturii”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL