Rezultat istoric pentru România. „Tricolorii” s-au calificat în optimi la EURO 2024!

Sursa: Inquam

UPDATE

Echipa naţională a României s-a calificat pentru a doua oară în istorie în cea de-a doua fază e unul Campionat European de fotbal.

„Tricolorii” pregătiţi de Edward Iordănescu au terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu Slovacia, hotărâtoare pentru calificare şi termină grupa pe primul loc.

Pentru a se califica România avea nevoie de o victorie sau un egal, cu condiţia ca Belgia să învingă Ucraina.

În optimile de finală ale EURO 2024, din poziţia de lider al Grupei E, România va întâlni Slovenia sau Olanda.

Golul slovacilor a fost înscris de Duda, iar pentru România a marcat Răzvan Marin din penalty.

Clasamentul grupei E: 1. România – 4 puncte, 2. Belgia – 4 puncte, 3. Slovacia – 4 puncte, 4. Ucraina – 4 puncte.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text

UPDATE

Două ocazii pentru România într-un singur minut, 60. În primă fază R. Marin nu reuşeşte să-l învingă pe portarul slovac, pentru ca imediat Drăguş să şuteze năprasnic puîin peste poartă.

A început o ploaie torenţială la Frankfurt, ceea ce face ca meciul să fie şi mai greu.

Minutul 64 Niţă scoate magnific o minge şutată de un slovac printre picioarele lui Drăguşin, ceea ce salvează România de un gol ca şi făcut.

În cealaltă partidă a grupei, Ucraina contuă la egalitate cu Belgia, scor 0-0. Ceea ce înseamnă că în cazul în care România nu obţine măcar un rezultat de egalitate părăseşte EURO 2024.

Pentru a se califica în optimi România are nevoie de un egal sau de o victorie, dar e condiţionată şi de o victorie a Belgiei în meciul cu Ucraina.

UPDATE

A început repriza a doua. România e la egalitate cu Slovacia, scor 1-1, după o primă repriză foarte slabă realizată de elevii lui Edward Iordănescu.
Doar faza creată de Ianis Hagi a făcut ca România să egaleze din penalty, în minutul 37 şi să păstreze în continuare prima şansă de calificare în optimile de finală.

UPDATE

E pauză la Frankfurt şi România este la egalitate, scor 1-1, cu Slovacia. La acest scor, tricolorii sunt pe primul loc în grupă şi pstrează prima şansă de calificare în optimile de finală ale EURO 2024.

După ce slovacii au deschis scorul în minutul 24 prin Duda, România a egalat 13 minute mai târziu. Răzvan Marin a adus egalitatea pe tabela de marcaj din penalty şi bucuria în sufletul celor 33 de mii de români aflaţi pe stadionul din Frankfurt.

Imagine

UPDATE

România revine în joc prin golul marcat de Răzvan Marin din penalty obţinut de Ianis Hagi.

După golul lui Duda, România reuşeşte să revină în joc pentru calificarea în optimi, în urma unei faze create de Ianis Hagi, care a obţinut un penalty, dictat după intervenţia VAR în minutil 37.

Slovacia – România, scor 1-1 şi tricolorii revin pe prima poziţie în grupă, cu prima şansă de calificare în optimi.

UPDATE

Minutul 24, slovacii deschid scorul.

Din păcate, Duda îl invinge pe Niţă cu o lovitură de cap din interiorul careului.

La acest scor, România e pe ultimul lc în grupă. Ucraina se află la egalitate 0-0, în meciul cu Belgia. Dacă se păstrează acdste scoruri, România e out de la europene.

După golul primit, „tricolorii” par să nu poată ieşi din corzi, nu pun presiune pe slovaci, deşi nu mai au nimic de pierdut.

Imagine

UPDATE

A început cel mai important meci de până acum al României la EURO 2024.

Peste 33 de mii de suporteri români asistă la meciul de la Frankfurt.

Pentru meciul cu Slovacia, selecţionerul Edward Iordănescu a ales să schimbe formula de start, folosindu-i titulari pe Man şi Ianis Hagi. 

Iordănescu a optat pentru următorul “11”: 1. Niţă – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguş, 21. Stanciu-cpt.

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 20. Man, 22. Mogoş, 23. Sorescu, 24. Racoviţan, 25. Bîrligea şi 26. Şut.

După primele 15 minute scorul este egal 0-0.

De amintit că la scor egal, România este calificată în optimile de finală.

UPDATE

În ultimele zile, s-a tot vorbit despre un posibil „blat“ în România – Slovacia. Adică, o remiză care ar trimite ambele naționale în optimi. 

Scenariul e mai bun pentru noi, fiindcă n-am încheia grupa E mai jos de locul 2. Pentru slovaci, în schimb, remiza cu România echivalează cu locul 3. Și un meci infernal, în optimi, cu Spania sau Anglia.

Având în vedere acest detaliu, e posibil, totuși, ca slovacii să forțeze victoria cu noi, la Frankfurt. Desigur, Škriniar și colegii săi nu vor risca tot și nu se vor arunca orbește în atac. Dar sunt și ei conștienți că cele trei puncte, dacă vor fi obținute, le pot oferi un culoar mai bun, în continuarea drumului, la Euro 2024.

Cinci egaluri au fost, de-a lungul anilor, între România și Slovacia, inclusiv la ultimul meci direct, în 2013, într-un amical. În rest, avem cinci victorii și o singură înfrângere suferită în 1942.

Citește mai mult AICI

Ştire iniţială

Naţionala României joacă, miercuri, cu Slovacia, meciul decisiv pentru calificarea în optimi la Euro-2024. Partida din grupa E are loc de la ora 19.00, la Frankfurt. Meciul va fi transmis de Pro TV.

Tot de la aceeaşi oră se va disputa şi partida Belgia – Ucraina.

România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.

În primele două meciuri, România a învins Ucraina, scor 3-0, şi a pierdut cu Belgia, scor 0-2.

Slovacia a trecut de Belgia, scor 1-0, şi a pierdut cu Ucraina, scor 1-2.

Francesco Calzona, un italian de 55 de ani este selecţionerul Slovaciei, cel care anterior preluării acestei naţionale, în august 2022, a activat doar ca antrenor secund în ţara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari şi Napoli. În acest sezon a pregătit, în paralel, şi pe Napoli în Serie A.

Avem 11 meciuri disputate până acum contra slovacilor, cu 5 victorii pentru tricolori şi 5 remize, o singură înfrângere, un 0-1 la Bratislava, amical din 1942.

Poate cei mai importanţi jucători ai adversarilor noştri sunt Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord), Duda (Verona) şi Dubravka (Newcastle)

Meciul va fi arbitrat de germanul Daniel Siebert, care va fi ajutat de Jan Seidel şi Rafael Foltyn, în timp ce rezervă va fi Felix Zwayer.

În Camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Christian Dingert, dar şi italianul Massimiliano Irrati .

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: